Autoportret: Portret umetnika u mladosti, Aleksandar Sedlar

Gost emisije Autoportret: Portret umetnika u mladosti je kompozitor Aleksandar Sedlar.

Aleksandar Sedlar je docent na Fakultetu umetnosti u Nišu, aranžer, producent, gitarista, pevač i gost dirigent u Pozorištu na Terazijama. Komponuje i za film, pozorište, radio i televiziju. O muzici koja ga inspiriše, umetničkoj radoznalosti, o muzičkim uzorima, o saradnji sa zvezdom svetske muzičke scene, o saradnji sa muzičarima popularne muzike sa prostora nekadašnje Jugoslavije i drugim temama, Aleksandar Sedlar razgovara sa gostima u studiju.

To su profesorka Ljiljana Bogoeva, majka Aleksandra Sedlara, koja na specifičan način govori o stvaralaštvu i karakteru svog sina i prijatelj iz detinjstva, Andreja Jovanović, koji Sedlara poznaje od prvih muzičkih koraka.

Specijalan gost emisije je violinista Nemanja Radulović, sa kojim Sedlar godinama uspešno sarađuje, koji je na poslednjem koncertu u Beogradu, sa svojim orkestrom, izveo "Šeherezadu" Rimskog Korsakova u aranžmanu Aleksandra Sedlara.

Urednik i moderator emisije je Snežana Stamenković Jojić, rediteljka je Milica Soldatović Mikić.

broj komentara 0 pošalji komentar
Autoportret Autoportret

Autor:
RTS

U fokusu četvrte televizijske sezone (od 4. marta RTS1, ponedeljkom) biće autori i stvaraoci različitih generacija. [ detaljnije ]