Ovo je Srbija

Oko osam stotina poljoprivrednika iz Futoga dobilo je poreska rešenja za iznosima koji su dvostruko veći nego prošle godine. Kako saznajemo, porez je uvećan jer je zemljište iz poljoprivrednog preimenovano u građevinsko.

Ministarstvo kulture izdvojilo je novac za sanaciju dela Smederevske tvrđave. Za uređenje i restauraciju Kule 11 projekat je urađen 2012. godine. Kada radovi počinju i koliko će trajati, proverava Biljana Jović iz smederevskog dopisništva.

Za jednu od kreditnih linija - oko 40 miliona evra Evropske investicione banke i 10 miliona evra bespovratnih sredstava za projekte u Srbiji -  zainteresovano je 40 lokalnih samouprava. Između ostalih, za sredstva konkuriše i valjevska gradska uprava. Najavljeno je da će novac biti uložen u rekonstrukicju hidrosistema Stubo - Rovni.

Na 1. Internacionalnom takmičenju solo pevača "Radmila Bakočević" u Kragujevcu predstavili su se pevači iz Rusije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Izveštava Bojana Delibašić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Dragana Živojnović
Voditeljka:
 Zorana Koršoš Nikolić
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]