Kulturni dnevnik

Koncertom "Nova srpska muzika za violončelo", našeg cenjenog violončeliste Nemanje Stankovića, u Studiju 6 Radio Beograda zatvorena je Beogradska internacionalna nedelja arhitekture.

U Ministarstvu inostranih poslova našoj internacionalno najuspešnijoj modnoj dizajnerki, Roksandi Ilinčić, dodeljena je nagrada za promovisanje Srbije u svetu. U Domu kulture Studentski grad predstavljen je roman ovogodišnje dobitnice međunarodne Nagrade Buker Olge Tokarčuk, Knjige Jakovljeve. Legendarno ostvarenje Živka Nikolića Lepota poroka restaurirano je, a digitalna kopija premijerno je prikazana večeras na Kalemegdanskoj terasi. Pred publikom će se naći već sutra, u Jugoslovenskoj kinoteci. U Galeriji savremene umetnosti Kulturnog centra Pančeva održava se 18. Bijenale savremene umetnosti. Na Bijenalu učestvuje preko 30 autora iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Nemačke, Mađarske, Austrije, Meksika, Libana. U Tejt galeriji u Liverpulu otvorena je izložba Život u pokretu, koja predstavlja paralelne radove Egona Šilea i Frančeske Vudman. U ponedeljak je otvorena izložba Otisak vremena - Fragmenti iz istorije posvećena životu Grafičkog kolektiva. Ova izložba je i apel o neophodnosti opstanka ove kuće, čiji dalji rad je ugrožen iseljenjem koje predstoji za mesec dana. Tim povodom, gost Kulturnog dnevnika je Ljiljana Ćinkul, umetnički direktor Grafičkog kolektiva.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Selina Lovren Aksentić
Realizator: Maja Mandić
Montaža: Jovana Filipović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]