Magazin Srbije na vezi

Zvuci laserske harfe na Nedelji inovacija

Mesto susreta i povezivanja privrednika i naučno-istraživačke zajednice, kako bi zajedno podsticali razvoj inovacija u Srbiji je manifestacija "Innovation week", nedelja inovacija, koja se u Beogradu, Novom Sadu i Nišu održava do 1. juna. Uključiti vodeće domaće i svetske kompanije iz čijih iskustava može mnogo da se uči, spajanje akademije, univerziteta i industrije, što će dovesti i do novih poslova i radnih mesta, i ublažiti problem gubitka
mnogih dosadašnjih profesija, zbog veštačke inteligencije koja je sve prisutnija.

Gost emisije, Dr Milica Đurić-Jovičić, v.d. direktor Inovacionog centra ETF-a i programski direktor "Innovation week"-a, otkriće nam šta je manifestacija izrodila ove godine, i zašto ne odlazi iz zemlje, uprkos prestižnim diplomama koje je stekla i preporučuju je svuda u svetu. "Moguće je raditi svetske projekte u Beogradu sa pametnim i vrednim ljudima iz Srbije", tvrdi naša gošća.

Glumac, Dejan Jelača, koji živi i radi u Njujorku, gostujući u emisiji, odvešće nas u Ameriku, gde je dobio nagradu za najboljeg glumca na Festivalu u Virdžiniji, glumeći Amerikanca. Zaštitno je lice kampanje protiv diskriminacije u Americi, na poziv gradonačelnika
Njujorka, a snimio je i TV seriju "Ideali" na HBO, čija je premijera na leto. Gledaoci ga pamte po oživljavanju likova naših velikana u TV serijalu RTS-a "Zaboravljeni umovi Srbije".

Naš dopisnik iz Toronta, Branka Dikanović Trbojević, vodi nas u "Puls teatar" u Torontu, najveći dramski studio na srpskom jeziku na severno američkom kontinentu, namenjen deci.
 
Gosti emisije su Biljana Krstić i Vlada Panović, koji će izvesti "Gajtano mori mome", tradicionalnu pesmu, koja će se čuti i na koncertu "Miris baštine", 6. juna u Beogradu.            

Novi CD grupe "Galija", u izdanju PGP RTS-a, "U raju iznad oblaka", predstaviće Nenad Milosavljević.

Urednik Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

 

broj komentara 0 pošalji komentar