Kulturni dnevnik

Gost je Ivica Buljan, reditelj i umetnički direktor Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu. Povod je gostovanje ovog pozorišta na Sterijinom pozorju u Novom Sadu i u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

14. festival evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih" biće održan u Kombank dvorani, od 08. do 14. juna. Objavljen je program ovogodišnjeg festivala.

U Vukovoj zadužbini održana je tribina posvećena knjigama objavljenim na nemačkom, ruskom, engleskom i francuskom jeziku u kojima su sadržani biseri srpske usmene narodne baštine koju je prikupio Vuk Karadžić.

"100 predstava baleta i umetničke igre naših prostora" naslov je knjige koja je predstavljena u Srpskoj akademiji nauka i umetnosti. Ona je na prošlogodišnjem sajmu knjiga dobila nagradu za izdavački poduhvat godine.

Treće izdanje Festivala "Mirdita, dobar dan!" otvoreno je u Centru za kulturnu dekontaminaciju. Reč je o događaju koji ima nameru da razvija kulturnu saradnju između Beograda i Prištine. 

U galeriji ULUS otvorena je  izložba slika Janka Živančevića pod nazivom "Vreme kao svetlost". Profesionalno bavljenje slikarstvom ovog umetnika može se pratiti paralelno sa njegovom primarnom vokacijom arhitekte, i ta isprepletenost arhitekture i umetnosti, jasno je vidljiva u izloženim slikama.

U Tejt galeriji u Liverpulu otvorena je izložba Život u pokretu, koja predstavlja paralelne radove austrijskog slikara Egona Šilea i fotografkinje iz Amerike Frančeske Vudman.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

urednik: Olivera Milošević
montaža: Miloš Ačanski
realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]