Srbija na vezi

U emisiji, između ostalog...  

Dan slovenske pismenosti - 24. maj, kada se slavi i pravoslavni praznik Sveti Ćirilo i Metodije, ove godine inspirisao je dve izuzetne beogradske umetnice da krenu tragom ćirilice... Snežanu Vujović Nikolić izložbom ulja na platnu "Osvit" u Kući kralja Petra Prvog i Oliveru Milunović slikama na svili i crtežima - "Svilena lepota ćirilice" u
galeriji Singidunum... Istrazivanje magične veze slova i slika, jedna je od tema o kojima će u emisiji govoriti Snežana i Olivera.

Na put kojim se erđe ide, najbolju studentkinju medicine, Tatjanu, doktorski poziv odvodi daleko od rodnog Beograda. Svoj kofer uspomena otvorice za našu emisiju...posle 50 godina.
 

Kanadski ogranak humanitarne organizacije "Srbi za Srbe" priredio je u Srpskom centru u Misisagi petu po redu Palačinka parti i prikupio vise od 8 000 dolara za poboljšanje uslova života mnogočlanoj porodici Lujanov iz banatskog sela  Dobrica.


 "Deče selo" u Sremskoj Kamenici može da se pohvali brojnim prijateljima, među kojima je i porodica Ćesarov iz Švajcarske koja vec 20 godina nesebično pomaže deci pomenute ustanove.


Povodom američkog praznika Memorijal dej, na imanju manastira Nova Gračanica u Cikagu odrzan je tradicionalni piknik...
 

Urednik i voditelj Tanja Adamović

Dežurni urednik Marija Cvijić

Realizacija Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar