SAT: Priprema automobila za leto i da li će vodonik promeniti svet

Koliko je važno pripremiti automobil za teške zimske uslove, toliko je značajno spremiti se i za letnju vožnju.

U današnjoj emisiji kroz seriju praktičnih saveta saznaćete kako da najlakše i najefikasnije pripremite automobil za duga putovanja leti. Šta na vozilu treba da uradite u servisu, a šta možete sami. Uz obaveznu i dodatnu opremu za automobil, govoriće se i o krovnim koferima i potrebnim dokumentima za putovanje. Takođe, kroz praktične primere, videćete kako ugasiti požar u automobilu, ali i kako pravilno ukazati prvu pomoć.

Ekipa emisije SAT bila je Tojotin gost u Hamburgu, gde se uverila u prednosti korišćenja vodonika kao pogonskog goriva. Razgovarali su sa tvorcima modela "mirai" i drugim stručnjacima iz oblasti energetike i saznali da je vodonik gorivo budućnosti. Na primer, u Nemačkoj se već koristi u mnogim granama industrije, pa čak i u železnici. Zapravo, čućete kako bi mogao da izgleda svet bez nafte i gasa.

Repriza emisije je nedeljom u 00.30 časova i utorkom u 11.00 na Drugom programu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(nedelja, 03. jun 2018, 17:40) - Valozic Djordje Beograd [neregistrovani]

U susret letnjim patrolama

U danasnjoj emisiji videh najavu za prvu ovogodisnju letnju patrolu,I sa nestrpljenjem iscekyjem 10 Jun I putovanje na Sitoniju.Predlozio bih patrolu Beograd, Presevo, Evzoni, pa auto putem Solun-Kavala do Rendine(Asprovalti, Vrasna, Stavros, Olimpiada, Stratoni, Jerisos, I na kraju Uranopolisa, odakle isplovljevaju brodovi za Svetu Goru).Nikada do sada nije snimljena ova marsruta, a mnogo nas is Srbije letuje tamo.Hvala, srecan put I Jos puno, puno patrola I emisija da snimite!S postovanjem, verni gledalac Valozic Djordje, Beograd.

SAT SAT

Autor:
Mladen Alvirović

Svi koji traže aktuelnu i, pre svega, korisnu informaciju iz oblasti saobraćaja, automobilizma i turizma već punih 30 godina okupljeni su oko emisije SAT, emisije i za vozače i za pešake. [ detaljnije ]