U susret Svetskom prvenstvu: London

Šta misle o navijačima, šta misle o novinarima. Šta misle o sebi. I kako treniraju, šta jedu, ko im traži ulaznice a ko dresove...

Prvi put napravljena je jedan serijal ovakvog obima i ovoliko ličan jer neki igrači nikada nisu ovako obimno i detaljno pričali o sebi i fudbalu.

Kapiten Aleksandar Kolarov pričao je direktno o svim temama.

"Šta si hteo da pitaš... pucaj, odgovaram na sve...", rekao je prilikom razgovora u Rimu.

Jednako otvoreni bili su svi. I Nemanja Matić, i Lazar Marković, i Dušan Tadić... direktno i bez rezerve.

Intervju imaju vrednost jer neki igrači vrlo retko daju izjave razočarani medijima a neki tvrde da je ovo bio jedini slučaj kada su prekšili obećanje da se neće obraćati javnosti i posle ovoga neće razgovarati sa novinarima.

"Ovo je nešto što ima vrednost i zato sam pristao. Neću posle ovoga razgovarati sa novinarima. To je to", reči su Nemanje Matića.

Srpski reprezentativci su pred Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji pričali o narazličitijim temama. TV ekipa posetila ih je u njihovim domovima, trening kampovima, mestima gde izlaze, stadionima gde igraju...

"Ovo je sjajan sport i ja ga volim ali nije sve to baš jednostavno", rekao je Luka Milivojević jednom od intervjua.

14 srpskih fudbalera iz zemlje i inostranstva govorilo je o najrazličitijim stvarima.

TV ekipa posetila je Aleksandra Mitrovića, Luku Milivojevića, Marka Grujića, Dušana Tadića, Nemanju Matića, Vladimira Stojkovića, Vujadina Savića, Ivana Obradovića, Uroša Spajića, Lazara Markovića, Aleksandra Kolarova, Sergeja Milinkoivća-Savića, Nikolu Milenkovića i Dušana Vlahovića.

"Nikada me neko nije pitao ovo."

 

Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović u Londonu
Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović u Londonu

 

Prva epizoda:

Put ka svetskom prvenstvu započinjemo u Londonu. Kraljevskom gradu koji je dom i nekim od najvećih fudbalskih klubova na svetu. Baš jedan od njih je Fulam. Klub jednog od napadača srpske reprezentacije Aleksandra Mitrovića. On će sa nama podeliti svoja očekivanja u vezi sa predstojećim svetskim prvenstvom. Luka Milivojević, fudbaler fudbalskog kluba Kristal Palasa nam otkriva kako je reagovao kada je primio poziv da brani boje svoje države. Da li je teže dati gol ili naučiti vožnju levom stranom ulice? Kakve rituale imaju dvojica naših reprezentativaca i zašto je jedna mala srpska kafana u centru Londona mesto gde će najvatrenije navijati za naše orlove? Pogledajte u premijernoj epizodi emisije u Susret svetskom prvenstvu samo na RTS-u, od 18.25. 

Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović u Londonu
broj komentara 0 pošalji komentar