Ovo je Srbija

Šabac je prvi grad u kojem je predstavljen javni poziv razvojnog programa EU PRO namenjen preduzetnicima. Pravo učešća imaju preduzetničke radnje, mikro i mala preduzeća koja se bave proizvodnjom ili pružanjem IT usluga. Ona koja su osnovana u poslednje dve godine, mogu da dobiju između deset i 20 hiljada evra.

Opština Paraćin dodeljuje kuću višečlanoj porodici iz Trešnjevice koja je živela pod veoma teškim ulovima u sobi od dvanaest kvadrata.

U Vojvodini je petnaestak dana pre uobičajenog roka počela žetva ječma. Kakvi su prinosi i kvalitet ječma i kada se može očekivati početak žetve pšenice u Banatu.

Cilj Ministarstva prosveta i opštine je da srednja škola u Crnoj Travi opstane. Zato, od nove školske godine ova škola uz geodeziju, dobija novi smer - negovatelj. Za sve đake je potpuno besplatno školovanje: smeštaj u učeničkom domu., hrana, knjige.
Studentkinje Visoke škole za obrazovanje vaspitača u Pirotu napravile su edukativnu igricu "Žirafica pametnica" za decu sa posebnim potrebama. Na međunarodnom takmičenju ubedljivo su pobedili u konkurenciji 1500 studenata, pretežno IT struke. Ova igrica je dala odlične rezulate u savladavanju predškolskog programa.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dragana Živojnović 
Voditeljka:
 Dragana Anastasijević
Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]