Srbija na vezi

Gledećate

Manifestacija „Dani Srbije i srpske kulture" održava se šesnaesti put u Parizu, u organizaciji Saveza Srba Francuske i Asocijacije Balkan Omnibus. Gost emisije je, jedan od učesnika ove manifestacije, muzičar Blagoje Pekmezović, a direktono iz Pariza čućemo i predsednika Odbora za kulutru Skupštine dijaspore Francuske Petra Gojkovića.

Mlada guslarka iz Kraljeva Bojana Peković, poznata glumica Ivana Žigon, ''Kosovski bozuri'' i nagrađeni harmonikaš Predrag Radisavljević nastupaju ovih dana širom Čikaga i srednjeg zapada Sjedinjenih Država. Imaće koncerte svakodnevno do 10. juna. Njihovom prvom nastupu
prisustvovao je Aleksandar Žigić.

Bliži se Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji. Ekipe su spremne i očekuje se spektakl.  Predstavićemo vam  knjigu iz koje možete saznati istoriju Svetskih prvenstava u fudbalu. Naš gost autor knjige ''Mundijal kroz istoriju'' Boris Latinović.

Videćemo više interesantnih priča naših dopisnika iz sveta. Ovaj put upoznaćemo  jednu plemenitu ženu koja je nakon izgnanstva iz Slavonije posle dugogodišnjeg mučnog života, našla utočiste u dalekoj Australiji. Autor emisije je Sanja Vuksanović.

Bila je model, pevačica, menadžer, novinar, a po obrazovanju je pravnik. Objavila je deset knjiga i život posvetila izučavanju emocionalnog i duhovnog razvoja. Sa ''Srbijom na vezi-portreti''  Ivana Kuzmanović.

Urednik i voditelj emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

broj komentara 0 pošalji komentar