Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika Andrej Josifovski arhitekta, vizuelni umetnik, dobitnik nagrade Mladi heroji Srbije u oblasti kulture i umetnosti za promociju ulučne umetnosti i ulepšavanje gradova u Srbiji muralima.

10. Jubilarni književni festival Krokodil otvoren izložbom i projekcijom dokumentarnog filma "Okrutni optimizam-naših prvih deset godina".

Nakon uspešne američke turneje, najdugovečniji domaći rok proizvod, bend Električni Orgazam, promovisao novi studijski album u Beogradu.

U Muzeju savremene umetnosti Vojvodine otvorena je izložba "(PRE)CRTANO: savremeni crtež od Liroja Nimana do danas". Postavka je deo međunarodnog projekta Draw / Crtež, pokrenutog od strane Liroj Niman centra za grafiku pri Kolumbija univerzitetu u Njujorku.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo vam Roman "Unutrašnjost" Miće Vujičića.

Na 16. Međunarodnoj izložbi arhitekture u Veneciji "Slobodan prostor" predstavljene 63 nacionalne postavke i selekcija sa sedamdest i jednim učesnikom. Kustosi aktuelnog 16. Izdanja su irske arhitekte Ivon Farel i Šeli Maknamara...

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija.

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik re-afirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Maja Tucaković
Realizacija: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]