Ovo je Srbija

U užičkom kraju počelo je utvrđivanje štete nakon prošlonedeljnog nevremena. Prema prvim procenama, oštećeno je oko osam hiljada hektara oranica i malinjaka. Izveštava Slavica Jovanović iz užičkog dopisništva.

Nakon poplava iz 2014. godine, uređen je tok Tamnave u Koceljevi. Zahvaljujući tim radovima i ulaganjima u zaštitu od poplava, izbegnute su nove štete od izlivanja reke. Iz Koceljeve se javlja Tanja Dimitrić Mijailović.

Posle dve godine, ponovo je pokrenuta proizvodnja u fabrici nameštaja „Simpo krevetići" u Radovici kod Trgovišta. Obezbeđeni su poslovi za naredne dve godine. Šta novi ugovori znače za privredu ovog kraja, proverava Miljana Okiljević.

Dejan Tasić iz niškog dopisništva donosi priču o opremanju najvećeg odeljenja intenzivne nege u zemlji. Klinički centar u tom gradu ima namodernije odeljenje za zbrinjavanje najtežih bolesnika.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu  Fejsbuku

Urednice emisije: Dane Ilić i Dragana Živojnović    

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]