Ovo je Srbija

Kako je Opština Vrnjačka Banja rešila višegodišnji problem sa snabdevanjem vodom i šta o tome kažu meštani ovog turističkog mesta, u priči Nemanje Jakovljevića iz kraljevačkog dopisništva.

Proveravamo i kakav se rod očekuje u povrtnjacima u trsteničkom kraju, sa kojim problemima se suočavaju proizvođači. Izveštava Vesna Kezović Miljković.

Šabački šahovski klub je u „pat poziciji" - prostor u centru grada koji je klubu dodeljen pre 43 godine, odlukom Agencije za restituciju, biće vraćen nekadašnjim vlasnicima. Kakva će biti sudbina kluba osnovanog davne 1905. godine proverava Nenad Tomašević.

U Pirotu se obeležava 95 godina od početka izgradnje keja na Nišavi. Kako je nekadašnja obaloutvrda, čija je funkcija bila zaštita od poplava, postala zelena oaza u centru grada, saznaćemo iz priče Branislava Jovičića iz pirotskog dopisništva.

Muzički festival „Arsenal Fest" održava se od 21. do 23. juna u istorijskom jezgru Kragujevca - „Kneževom arsenalu". Šta očekuje posetioce popularnog festivala i kakv ih program očekuje, više u izveštaju Bojane Delibašić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu  Fejsbuku

Urednice emisije: Gordana Petrović i Dane Ilić     

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]