Ovo je Srbija

Posle smrti troje mladih ljudi koji su se predozirali narkoticima , u javnosti je aktuelizovano pitanje šta gradovi i opštine rade na prevenciji i suzbijanju narkomanije. Kako se grad Kruševac nosi sa tim problemom - iz priloga Ljiljane Raičević.

Od prvog jula, Ministarstvo poljoprivrede dodeljuje podsticajna sredstva za pokretanje proizvodnje mladim poljoprivrednicima. Da li će ih to zadržati na selu, proverava Maja Mijalković iz Pirota.

Najveća brana na reci Gradac nije čišćena devet godina, građani apeluju da radovi počnu što pre. Koji je realan rok, izveštava Slađana Vasiljević iz valjevskog dopisništva.

Četvorica naših kolega, koji su poginuli na hrvatskom ratištu 1992. godine dobila su ulicu u Šapcu koja će nositi njihova imena - Amidža, Bora, Dejan i Sreta. Više od Tanje Dimitrić Mijailović.

O pokušajima kreatora da od srpske šajkače naprave prepoznatljiv i autentičan modni detalj - iz priloga Silvije Pašajlić iy čačanskog dopisništva.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Gordana Petrović i Dane Ilić

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]