Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika je Igor Vuk Torbica, jedan od najznačajnijih reditelja svoje generacije u regionu. Povod je predstava "Tit Andronik" koju je po Šekspirovom komadu režirao u Zagrebačkom kazalištu mladih. Ovim ostvarenjem će u Srpskom narodnom pozorištu biti otvoren ovogodišnji Šekspir festival.

Otvoren 7. Beogradski festival evropske književnosti koji se odvija se pod motom "Najbolje od svega. Najbolje za sve". Ovogodišnji program u Domu omladine obuhvata četiri celovečernja multimedijalna književna programa.

U Skupštini Beograda predstavljen je koncept, selekcija i vizuelni identitet 52. Bitefa koji će biti održan od 14 - 22. septembara.

Do 4. jula traje 18. međunarodni festival "Dani orgulja" u organizaciji Kulturnog centra Beograda. U Katedrali Blažene Djevice Marije nastupio je Kristijan Šmit jedan od najtraženijih koncertnih orguljaša današnjice.

U Galeriji RTS otvorena je izložba multimedijalnog umetnika Vladana Radovanovića koji istražuje mogućnost sinteze vizuelne umetnosti sa sadržajima iz domena zvuka.

Ministarstvo kulture i informisanja, u saradnji sa Radio-televizijom Srbije i Filmskim novostima, organizuje drugi po redu, regionalni simpozijum o digitalizaciji filmske i televizijske arhivske građe.

U Šangaju je završen 21. međunarodni filmski festival. Pobednicima su dodeljene nagrade Zlatni pehar. Učestvovalo je gotovo 3 i po hiljada filmova iz 108 država i regiona a samo 13 je bilo u konkurenciji za najviše odličje.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Olivera Milošević
Montaža: Tijana Todorović
Realizacija: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]