TV lica: Legende RTS-a, Mića Orlović i Dunja Lango

U susret proslavi 60 godina televizije, u emisiji TV lica kao sav normalan svet podsetićemo vas na legende televizije. Prva emisija podsećanje je na gostovanja Miće Orlovića i Dunje Lango.

Milivoje Orlović bio je prvi voditelj Dnevnika tog 23. avgusta 1958. kada je počelo emitovanje programa. O tom prvom iskustvu govorio je kao o tremi koju je prevazišao iako je bio klinac, ali je objasnio da je imao osećaj kao da gleda kamermane kroz prozor i zahvaljujući toj distanci sve je prošlo bez greške.

O njegovoj popularnosti svedoče obožavaoci širom ex YU prostora, ali ona mu je donosila i neprijatnosti pa je tako bio žrtva vesti da je poginuo u saobraćajnoj nesreći, a demantovao je pojavivši se na TV ekranu. I po odlasku u penziju uživao je ogroman ugled, a nastavio je da živi kao sav normalan svet, pa je u ovoj emisiji odveo ekipu u kineski tržni centar na Novom Beogradu gde je probao jakne objašnjavajući da nije sve u robnim markama već u stilu, a zatim i na ručak u kantinu Studentskog grada gde se podsetio studija i švercovanja.

Dunja Lango Figenvald Puletić bila je spiker, voditelj, novinar i urednik, dobitnica brojnih priznanja. U ovoj emisiji govori o popularnosti koju je kao mlada stekla na Televiziji Zagreb, o razlozima za prelazak na Televiziju Beograd, o zaljubljivanju u glavni grad, o emisijama koje je radila, o nepristajanju na kompromise, o porodici i deci, o podršci koju im je svesrdno pružala. Prva dama televizijskog programa ostaće upamćena po emisijama Nedeljno popodne, Igrama bez granica, modnom magazinu...

Ovo izdanje kao i naredne emisije u toku leta imaju za cilj da legende televizije ne budu zaboravljene, a da nekim novim gledaocima predstavimo ličnosti koje je publika volela i poštovala.

Autor Tanja Peternek Aleksić

broj komentara 0 pošalji komentar
TV lica ... kao sav normalan svet TV lica ... kao sav normalan svet

Autor:
Tatjana Peternek Aleksić

„Tv lica …kao sav normalan svet,, je na programu RTS-a deset sezona. Za to vreme oko 300 ličnosti iz javnog života pokazalo je da uspeh i popularnost nisu uspeli da ih promene. [ detaljnije ]