Ovo je Srbija

Za poslednjih šest meseci, u šabačkoj bolnici zaposleno više od pedeset medicinskih radnika, od toga 16 lekara. Šta se još za to vreme promenilo u toj ustanovi, iz priloga Nenada Tomaševića.

Zahvaljujući volonterima iz inostranstva, jedan Beograđanin spasao je od propadanja pradedovsko imanje i starinsku kuću od prirodnih materijala u selu Počekovina kod Trstenika. Šta je volontere privuklo da se odazovu oglas objavljen na sajtu, sa kakvim utiscima odlaze iz Srbije - u reportaži Vesne Kezović Miljković iz kruševačkog dopisništva.

U Zaječaru je sve spremno za početak 52. Gitarijade, koja traje do subote. O gostima, pripremama grada za ovaj centralni letnji kulturni događaj, izveštava Vanja Čolić.

Ko je bila Darja Aleksandrovna i čime je zaslužila spomenik na Gučevu, nadomak Loznice, iz priloga Slavice Džinović. 

Ako ste zaboravili kako zvuče dvojnice, okarine, gusle, diple i duduka, podsetite se i upoznajte čuvare muzičke tradicije u priči Silvije Pašajlić iz čačanskog dopisništva.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Gordana Petrović i Dane Ilić

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]