Kulturni dnevnik

Gost je Ivan Medenica, umetnički direktor i selektor Bitefa. Govoriće o konceptu glavnog programa 52. Bitefa, a povodom kraja pozorišne sezone komentarisaće domaću produkciju.

Multimedijalnim spektaklom na Trgu republike svečano je otvorena renovirana zgrada Narodnog muzeja. Tokom vikenda, 30. juna i 1. jula, Narodni muzej će biti otvoren od 10 do 22 sata, uz besplatan ulaz za sve posetioce.

U Novom Sadu, u Srpskom narodnom pozorištu, predstavom "Tit Andronik" koju je po istoimenom Šekspirovom delu u Zagrebačkom kazalištu mladih režirao Igor Vuk Torbica, otvoren je 5. Šekspir festival. Do 3. jula na sceni Vile Stanković u Čortanovcima biće izvedene predstave koje Šekspirova dela u neobičnim foramama dovode u savremenost.

Počeo je 43. Međunarodni festival monodrama i pantomime. U Zemunu, na sceni Pozorišta "Pinikio" smenjivaće se predstave iz Rusije, Poljske, Kanade, Švedske, Francuske i Srbije. Festival će dodelom nagrada biti zatvroren 3. jula.

Na festivau Dani orgulje nastupio je umetnik iz Rusije Danijel Zarecki, šef odseka za orgulje i čembalo na Državnom konzervatorijumu Sankt Peterburga. Predstavio je program pod nazivom "Bah i muzika francuskih i ruskih katedrala".

Moskva, glavni grad Rusije može se pohvaliti jednim od najlepših metroa na svetu, koji predstavlja simbol umetnosti i istorije bivšeg Sovjetskog Saveza. Ovaj podzemni grad je svojevrstan muzej umetnosti i istorije.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Olivera Milošević
Montaža: Branislav Bane Popović
Realizacija: Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]