Ovo je Srbija

Prema procenama poljoprivrednika, ovo će biti rodna godina za uzgajivače paprike u Jablaničkom okrugu. Tu se godišnje 60 hiljada tona paprika. U pojedinim domaćinstvima u toku je četvrta berba. Jablaničke paprike izvoze se u Rusiju i zemlje u regionu. Više u priči Danijele Kocić.

Najveća narodna kuhinja u Vojvodini - subotička, tokom naredna dva meseca neće raditi. Kako će se korisnici hraniti, proverava Toni Bedalov.

U Gradskoj kući u Šapcu biće potpisan sporazum o "Pen testiranju" informacionog sistema. Reč je o metodu procene sigurnosti kompijuterskog sistema ili mreže - simuliranjem napada hakera. "Pen testiranje" biće sprovedeno u deset gradova i opština koje su članice Saveza za e-upravu.

Posle 52 godine u Čačku počinje da radi profesionalno pozorište. Kako će izgledati naredna pozorišna sezona, proverava Slađana Miletić iz čačanskog dopisništva.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Ljiljana Ivanović i Vesna Manojlović 

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]