Kulturni dnevnik

Gost Kulturnog dnevnika Tijana Palkovljević Bugarski Upravnica Galerije Matice srpske povod novi izložbeni projekat "Evropski fenomeni u kolekciji Galerije Matice Srpske".

U Beogradu se po prvi put održava Svetski kongres Međunarodne federacije za pozorišna istraživanja. Tema kongresa je: Pozorište i Migracija - pozorište, nacija i identitet između migracija i nekretanja. U Smederevu se održava 5. Pozorišni festival "Teatar u tvđavi". U galeriji Centra za grafiku prvi put privatna umetnička kolekcija. Reč je o odabranim grafikama iz privatne zbirke umetnice Gabriele Nikolić. Nagrađena ostvarenja 47. "Sofesta" besplatno u Domu omladine. U Nišu završene 27. Internacionalne horske svečanosti. Kulturni dnevnik predstavlja retrospektivnu izložbu Kristijana Diora u Muzeju Viktorija i Albert u Londonu.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti i kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednice: Maja Tucaković
Realizacija: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]