Ovo je Srbija

U Čačku i selima u ivanjičkoj Opštini, posle procene štete nastale u nevremenu prošle nedelje, počinje njeno otklanjanje. I meštani Jošaničke Banje i Jelovika kod Aranđelovca saniraju posledice štete. Izveštavaju reporteri iz Čačka, Novog Pazara i Kragujevca.

Povodom nacionalnog Dana nauke, koji je 2010. godine ustanovljen na dan rođenja Nikole Tesle, vodimo Vas u okolinu Leskovca. Svetlana Panić Conić javlja se iz kanjona Vučjanke i hidroelektrane podignute 1903. godine. Teslin dan obeležava se i u Šapcu.

Grad Požarevac nema deponiju za šut, pa vlasnici tamošnjih preduzeća, po navici, otpad odlažu u blizini nekadašnje deponije. Zbog količine otpada deponija je zatvorila tri lokalna puta i ugrozila njive i voćnjake. Izveštava Aleksandra Marković iz Požarevca.

Delegacija kineskog okruga Šu Jang posetila je fabriku Eurofajber koja širi kapacitete u Ćupriji i planira izgradnju nove fabrike čarapa. Više u izveštaju Radovana Jovanovića.

Prilikom prošlonedeljne posete Vlade Srbije, u Subotici je potpisan ugovor vredan 67 miliona dinara za izgradnju atletske staze na Gradskom stadionu. Iz Subotice se javlja Toni Bedalov.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Ljiljana Ivanović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar