Kulturni dnevnik

U Galeriji RTS-a, otvorena je izložba fotografija pod nazivom "Ljudi koje srećom srećem" autora Ljubivoja Ršumovića, književnika, koji je gost Kulturnog dnevnika.

U Galeriji Narodnog muzeja Toplice u Prokuplju otvorena je izložba pod nazivom "Pločnik - 90 godina traganja" koja prikazuje hronoligiju istraživanja i najznačajnije pronađene predmete.

Deseti jul je dan rođenja Niklole Tesle. Tim povodom organizovani su brojni programi i manifestacije za koje je vladalo veliko interesovanje posetilaca. Tema Kulturnog dnevnika je Tesla kao kulturna atrakcija.

Predstavljmo vam novu platformu koja će članovima Narodne biblioteke Srbije i Biblioteke grada Beograda omogućiti gledanje najatraktivnijih ostvarenja savremene svetske dokumentaristike koja su prikazana na Beldoksu tokom prethodnih nekoliko godina.

Slavimir Stojanović Futro, beogradski vizuelni umetnik igrafički dizajner, vodio je posetioce kroz svoju novu izložbu "Weare Percfet" u Galeriji Distribucija. Ova postavka bavi se fenomenom podsvesne adaptacije pojedinca na očigledno pogrešno postavljen globalni sistem vrednosti. Greška koju svi vide, a niko ne primećuje, osnovni je motiv za različite likovne interpretacije autora.

Pred početak ovogodišnjeg Egzita, koji se na Petrovaradinskoj tvrđavi održava od 12. do 15. jula, organizatori najavljuju spektakularno otvaranje sa blatskim umetnikom Sergejem Polunjinom na sceni.

U londonskom Somerset Hausu, velikom neoklasičnom zdanju u centru grada, organizovani su instalacija i izložba. U dvorištu ovog zdanja postavljena je instalacija sastavljena od ogledala, magle i prirodnog svetla.

Urednik Lidija Božić
Montažer Branislav Bane Popović
Realizaotor Marija Sredojević

broj komentara 0 pošalji komentar