Ovo je Srbija

Opština Bogatić obiluje termalnim vodama. Četiri decenije od njihovog pronalaska, konačno počinje izgradnja toplovoda za javne ustanove u toj varošici. Koliku će on uštedu doneti Opštini Bogatić, izvestiće Gordana Manjenčić.

Brojna domaćinstva u Opštini Knjaževac odlučila su se za uzgajanje kupina. Ove godine propašće 130 tona tog voća jer nema otkupljivača - više iz priloga Nebojše Glišića.

Najstarija banja u Srbiji - Vrnjačka Banja obeležava 150 godina banjskog turizma. Kako se razvijala, ko su sve bili njeni gosti i po čemu se razlikuje od ostalih banja, izvestiće Ratko Bečki.

Opština Gadžin Han preuzela je brigu o kući našeg najpoznatijeg solunca Dragutina Matića, poznatog i po nadimku Oko sokolovo, čija je fotografija kako osmatra neprijateljske položaje, obišla svet. Kakvi su planovi opštine, šta kažu Matićevi potomci, izvestiće Jelena Marinović iz Niša.

Kako izgleda spomen-soba Petru Bojoviću koja je otvorena u Novoj Varoši, videćete u prilogu Jelene Božović.

Kraljevo je poznato po brojnim , vrsnim profesionalnim muzičarima i amaterima. Neki od njih su bili i ulični svirači. Milanko danilović priča o onima koji nastavljaju tradiciju uličnih svirača.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Gordana Petrović i Vesna Manojlović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]