Kulturni dnevnik

Književna nagrada "Moma Dimić" pripala je Goranu Gociću, ovogodišnjem dobitniku Ninove nagrade. Tim povodom dobitnik ovih značajnih priznanja je naš gost.

Beogradski letnji festival zatvoren je koncertom violiniste Romana Simovića, zvezde svetskog renomea, koji je zajedno sa "Gudačima Svetog Đorđa" nastupio u Zadužbini Ilije Kolarca.

Naša ekipa bila je na premijeri Aristofanove komedije "Pluto" u antičkom pozorištu Epidaurus na Peloponezu, rađenoj u koprodukciji Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog teatra Grčke, u režiji Nikite Milivojevića.

Na šestom Festivalu klasične muzike "Boljšoj" na Mokroj gori, uz mlade muzičare iz Srbije, Republike Srpske i Rusije, nastupaju svetske zvezde koje im prenose svoja iskustva.

Na Paliću je u toku 25. jubilarni Festival evropskog filma, predstavljamo filmove i goste.

U subotu je otvoren i 65. Pulski filmski festival, u okviru koga je u Srpskom kulturnom cenru otvorena izložba i predstavljena monografija posvećena našoj velikoj glumici Mileni Dravić.

"Reč kritike" posvećena je zbivanjima na upravo završenom 18. muzičkiom festivalu Egzit.

Vodimo vas i u Rim, u kraljevski dvorac Kasert, italijanski Versaj, koji je postao jedno od najposećenijih kulturnih mesta u Italiji.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Biljana Bralušić Jovanović
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]