Kulturni dnevnik

Aristofanova komedija "Pluto" u adaptaciji i postavci jednog od najznačajnijih srpskih reditelja Nikite Milivojevića, premijerno je odigrana 13. jula u čuvenom antičkom teatru u Epidaurusu na Peloponezu.

Predstava je nastala na osnovu protokola o dugoročnoj saradnji između Narodnog pozorišta u Beogradu i Nacionalnog teatra Grčke iz Atine. Kostime za ovu komediju kreairala je Marina Medenica, gošća Kulturnog dnevnika.

Sa Palića, gde je u toku 25. Festival evropskog filma, izveštava Snežan Stamenković Jojić.

U Drvengradu na Mećavniku, završen je Šesti muzički festival Boljšoj, koji je ove godine bio mesto susreta najharizmatičnijih violinista današnjice, Nemanje Radulovića, Julijana Rahlina i Romana Simovića sa svetski proslavljenim pijanistom, po mnogima naslednikom čuvenog Horovica - Denisom Macujevim.

U manastiru Studenica počela je 25. Letnja duhovna akademija.

U Kulturnom dnevniku predstavljamo novi roman Đorđa Sibinovića "Nizvodno".

Ostvarenje Mama Mia Idemo ponovo, reditelja i scenariste Ola Parkera, premijerno je prikazano beogradskoj publici.

U zdanju Britanske biblioteke u Londonu, u njenom podrumu, smeštena je pored ostalih i velika Arhiva zvuka, sa više od milion diskova i 185 hiljada traka, brojna vinil izdanja koja čine istoriju muzike. Tu je i prva EL PI ploča ikada objavljena koja je doživela svoje reizdanje.

Urednik Lidija Božić
Montažer Branislav Bane Popović
Realizator Marija Sredojević

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]