Ovo je Srbija

Rekonstrukcija nadvožnjaka u Kraljevu, u koju je uloženo više od šezdeset miliona dinara, još traje. Iako je bilo najavljeno da će biti završena za nekoliko meseci, prema procenama, radovi će trajati do kraja godine. Više u priči Nemanje Jakovljevića iz kraljevačkog dopisništva.

Sredstvima Evropske unije, počinje rekonstrukcija i uređenje korita reke Crnice kroz Paraćin. Time će biti rešen problem zbog kog je taj grad bio poplavljen 2014. godine. Izveštava Radovan Jovanović.

U drugom ciklusu takmičenja za gradove i opštine "Šampioni lokalnog razvoja" u organizaciji NALED-a i RTS-a, Loznica je dobila vicešampionsku titulu u kategoriji Promocije turizma i kulture. Grad Loznica i Turistička organizacija su poslednje dve godine posebnu pažnju posvetili digitalnoj promociji turizma.

Šesnaesti festival elektronske muzike počinje na termalnom bazenu na Paliću. Osim nastupa di-džejeva iz regiona i sveta, na programu su ekološke radionice, izložbe, performansi. Izveštava Toni Bedalov.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Gordana Petrović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]