Kulturni dnevnik

Internacionalni Nišvile džez teatarski festival biće održan od 03. do 12. avgusta u sklopu Nisville džez festivala. Tim povodom je gošća Kulturnog dnevnika selektor Maja Mitić.

Pala je poslednja klapa serijala koji RTS priprema povodm 150 godina od osnivanja Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na 25. Palićkom Festivalu evropskog filma dodeljeni su srebrnjaci novinarima koji kontinuirano i posvećeno prate ovu manifestaciju.

Predstavljena je knjiga "Ka granici", treći roman Vladimira Arsenijevića iz predviđene tetralogije, kao nastavak romana "U potpalublju" i  "Ti i ja Anđela''.

U Galeriju ULUS otvorena je izložba Novice Babovića. "Grad - tvrđava  - bedem" je njen naslov. Sastoji se od nekoliko slojeva koji grade priču o ličnoj i kolektivnoj memorij .

Kod nas je nakon 20 godina objavljeno novo izdanje kultnog stripa "Asteriks".

Izložba Slobodana Jevtića Pulike, našeg poznatog slikara, muraliste, filmskog i pozorišnog scenografa iz Francuske, otvorena je na "Mišićevim danima" u Mionici.

Sjedinjene Američke Države vratile su biblioteci u Vatikanu pismo u kojem je 1493. godine španski moreplovac Kristofer Kolumbo objavio svoje otkriće Novog sveta.

Svake večeri od ponedeljka do petka na Prvom programu posle Dnevnika u 23 emituje se Kulturni dnevnik. Reprizira se sutradan na Prvom programu u 12.30. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Realizator: Marija Sredojević
Montažer: Branislav Bane Popović

broj komentara 0 pošalji komentar