60 uzbudljivih godina: Politika u 60 slika

Najvažniji politički događaji iz ugla onih koji su sa njih izveštavali, koji su o njima učili i onih koji su ih pratili na televiziji.

Ponekad je politika menjala televiziju, a nekada i televizija bila iznad politike. Neke su nas vesti zbližavale, a zbog nekih se demonstriralo i ratovalo.

Komičnih, napetih, dramatičnih i najvažnijih političkih događaja u proteklih šest decenija, podsetimo se zajedno u jubilarnoj emisiji "Politika u 60 slika".

Kako je rešena dilema da li Titovo kolo treba da se vidi u Dnevniku, ili da se sakrije? Da li je izveštaj nepotpun ako niste sačekali tenk, i kako izgleda kada jedan od najtraženijih svetskih terorista mora da se pridržava novinarskih pravila? Kolika je moć televizije i ko je to naučio na teži način?

Svega toga podsećaju se: nekadašnji urednik i direktor Televizije Beograd Nenad Ristić, uredik Informativnog programa RTS-a Nenad Lj. Stefanović, dugogodišnja urednica u spoljnopolitičkoj rubrici Snežana Rodić i Milena Vučetić, dugogodišnja direktorka tehnike u RTS-u.

O prvim televizijskim sećanjima govore i istoričari Predrag Marković i Hrvoje Klasić, profesor na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, kao i novinar Zoran Panović.

Urednici i voditelji Nada Gogić i Zoran Stanojević

broj komentara 0 pošalji komentar