Ovo je Srbija

Vojska sanira posledice poslednjih poplava u ljiškim selima. A u Kovačici je počela da radi fabrika vode i meštani posle nekoliko decenija, piju kvalitetnu vodu.

U Kaljaji, zaseoku Dresnice u Opštini Blace, struja je uvedena 1967. godine, ali struja uglavnom ne prelazi napon od stotinak volti, zbog čega nijedan uređaj ne radi. Treća linija, koja je dovedena do sela u oktobru prošle godine, još nije u funkciji.

Kako bi podstakla građane da vrate pozajmljene knjige, biblioteka "Vuk Karadžić" u Kragujevcu pokrenula je akciju "Zaboravni čitaoci". Ta ustanova kulture omogućila je da knjige, bez plaćanja nadoknade, vrate do 31. avgusta. Više od 1.000 korisnika, duguje biblioteci 2.000 naslova.

Dok ovih dana srpski reprezentativci i reprezentativke u vaterpolu igraju mečeve na Evropskom prvenstvu u Barseloni, istraživali smo dokle se stiglo u realizaciji ideje da se u Vrnjačkoj Banji formira nacionalni Vaterpolo centar. Gradnja bazena na kome bi se pripremale reprezentacije i klubovi za sva važna takmičenja je počela, ali radovi kasne.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dane Ilić

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]