Na veslu priča: Postanak i opstanak kišne gliste -Ana Bujić

„Postanak i opstanak kišne gliste“ počinje sa: „Davno, u vreme praiskona, kad još nije postojalo vremena, a Sunce i Mesec tek su se rodili...“ Bajka tanano i metaforično vodi kroz osećanja i simbole. Postoji Zmaj. I postoji vila. Nema sumnje. I sloboda. Početak ima i drugo tumačenje, sami određujemo kraj. Ili ćemo preživeti? Ana Bujić, rođena 1973. godine, objavila je dva romana, kao i više eseja i pripovedaka. Roman „Nazirej“ nagrađen na konkursu Saveza jevrejskih opština Jugoslavije 2000. godine.

O svojoj priči na veslu Ana je izjavila: „Bajke su tako privlačna, a teška forma. Uobičajeni početak „bila jednom..." uvek može da odvede u drugom pravcu. Tu je važna i najtanja nit, zahteva fino tkanje. Moje kormilarenje pričom preuzela je reka Sava. I mislim da smo se razumele. Jer voda je ta iz koje je život potekao. Nadam se da će još književnika prihvatiti stvaran izazov da svoju priču izgovore na veslu."

Reditelj, producent, autor originalnog koncepta: Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona: Vladimir Lešić; kamera: Boris Nestorović, Časlav Petrović; kolor korekcija i post: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; organizator snimanja: Aleksandar M. Popović; spiker: Aleksandar Novaković; lađar: Kosta Milovanović; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska opština Obrenovac
Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš"

broj komentara 0 pošalji komentar