Ovo je Srbija

U Kragujevcu se potpisuje ugovor o izvođenju radova na izgradnji nove zgrade pravosudnih organa-Palati pravde, za 8 sudoiva i tri tužilaštva. Koliko će nova zgrada doprineti efikasnijem radu pravosudnih organa i šta će građani time dobiti, izveštava Nevenka Đelić.


Kako se pripremaju mladi rukometaši u kampu u Vrnjačkoj Banji, uz pomoć proslavljenih asova, u priči Snežane Špice.

U toku je konkurs za dodelu podsticaja mladim poljoprivredncima, koji je otvoren do 15 avgusta. Maksimalan iznos podsticaja je milion i po dinara. Koliko su mladi poljoprivrednici zainteresovani da konkurišu i ostanu na selu, i šta će još uz podsticajna sredstva dobiti, iz priloga Nenada Tomaševića.

Na Zlataru, otvaranje Turističkog info-centra u kome će gosti te planine  i Nove Vroši dobiti sve potrebne informacije,ali i promotivni materijal, kataloge, mape, suvenire. Otvaranje se podudara sa početkom  "Zlatarfesta" koji promoviše privredne i turističke potencijale opštine Nova Varoš. Izveštava Nadežda Gavrilović.

Pola veka likovne kolonije u Deliblatskoj peščari obeležava se izložbom 18 umetnika iz Srbije, Makedonije i Bugarske. Bićee prikazati tek deo značajnog fonda od 1.300 slika sakupljanih prethodnih pola veka.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Gordana Petrović i Vesna Manojlović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 


broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]