60 uzbudljivih godina: Više od igre

U okviru serijala "60 uzbudljivih godina" Sportska redakcija Radio-televizije Srbije pripremila je emisiju pod nazivom "Više od igre", koja će biti biti emitovana 5. avgusta od 22.00 časa na Prvom programu RTS-a.

Voditeljski par Slobodan Šarenac i Aleksandar Stojanović, vodiće nas sa svojim gostima kroz uzbudljivih 60 godina sporta Televizije Beograd.

Emisija će obihvatiti pre svega najznačajnije prenose sportskih događaja koji su emitovani na programima naše kuće od 1958. godine.

Poseban osvrt biće stavljen na najznačajnije strane prenose koje je Televizija Beograd, današnji RTS, emitovao od 1960. do danas, a u centru pažnje biće i sportski događaji koje smo realizovali sopstvenim kapacitetima. U pitanju su sve Olimpijske igre do sada, kako letnje, tako i zimske, kao i sva Svetska i Evropska prvenstva u fudbalu, košarci, odbojci, rukometu, atletici, plivanju, vatepolu i mnogim drugim sportovima.

Gledaoci će imati priliku da uživaju prilozima u kojima je korišćena prebogata arhiva i dokumentarni snimci kojima RTS raspolaže.

Videćete nezaboravne trenutke iz istorije Olimpijskih igara, Svetskih i Evropskih prvenstava, brojnih sportskih takmičenja sa svih kontinenata, a podsetićemo se i legendarnih komentatora koji su obeležili jednu eru televizije na ovim prostorima.

Poseban osvrt biće stavljen na nezaboravne sportske trenutke, medalje, golove i koševe za pamćenje, osvojene titule naših sportista, ali i na priče o našim kolegama, novinarima i komentatorima koji su veliki broj događaja direktno prenosili sa lica mesta širom sveta.

Biće reči i o napretku, ali i razvoju televizije na ovim prostorima, pogotovo u tehničkom smislu, a o svim u tome kolege Šarenac i Stojanović razgovaraće sa svojim gostima u studiju.

Veliki broj proslavljenih sportista odazvao se našem pozivu, tako da će gosti u studiju biti sve sami asovi našeg sporta i novinarstva - Dragan Stojković Piksi, Savo Milošević, Borivoje Bora Stanković, Mile Isaković, Slobodan Branković, Ivan Miljković, Jelena Nikolić, kao i bivše kolege novinari Milojko Pantić i Dobrosav Gajić, uz našeg čuvenog reditelja Veselina Grozdanića.

Urednici Zoran Marković i Predrag Milinković

broj komentara 0 pošalji komentar