Na veslu priča: Na dnu Kolubare – Aleksandar M. Popović

Svet ispod površine vode i njegov uticaj na površinu. Postoje iskušenja od kojih nema bega. Gordost je greh. Prošlost, sadašnjost i budućnost sjedinjuje samo priroda. Može li se sa dna? Ili je i sama površina zakrčena do nevidljivosti? Aleksandar M. Popović, rođen 1965. godine, piše i objavljuje kratke priče, eseje i dramske tekstove. Objavio je knjigu kratke proze „Ćoškovi Obrenovca“.

“. O svojoj priči na veslu, koja se prelomila i preko njegove sudbine i imovine u tragičnim poplavama 2014. godine u Obrenovcu, Aleksandar je izjavio: „Kao dete, uvek me je najviše plašilo rečno dno. Neprozirnost. Muljavost. Nisam se navikao ni pošto sam naučio da plivam, veslam, ronim i pecam. I danas je upravo ta muljavost, potmula nefunkcionalnost društva, koje pušta da ga nose neprirodni tokovi, posebno u odnosu prema životnoj sredini, i dalje moja najveća zebnja. Ako sve teče, zašto i mi ne isplivamo jednom?"

Reditelj, autor originalnog koncepta: Rastko Šejić; kompozitor, montažer tona: Vladimir Lešić; kamera: Boris Nestorović, Časlav Petrović; kolor korekcija i post: Milan Pejnović; dizajner: Zoran Mujbegović; organizator snimanja: Aleksandar M. Popović; spiker: Aleksandar Novaković; lađar: Kosta Milovanović; intro animacija: Kosta Milovanović, Miroslav Spajić

Projekat podržala: Gradska opština Obrenovac
Podrška: Climate Action Network Europe, 350.org
Produkcija: Udruženje „Šta hoćeš"

broj komentara 0 pošalji komentar