Ovo je Srbija

Trgovište, jedna od siromašnijih opština, dobilo je od Vlade Srbije pet i po miliona dinara za podsticanje nataliteta i poboljšanje demografske slike.

U Nacionalnom domu za stara lica u Vladimircima održana je protivpožarna vežba. Šta je sve takav objekat treba da poseduje i koliko često mora da se sprovodi teoretska i praktična provera znanja kod zaposlenih o protivpožarnoj zaštiti kako bi se izbegle neželjene posledice? I u Pančevu je pre dve godine u jednom Domu za stara lica izgorelo troje korisnika.

Devedesetogodišnji Milisav Milinković odlučio je da svoje imanje pokloni Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Na parceli od preko jednog hektara već je izgrađena crkva posvećena Svetom Iliji.

Počela je temeljna rekonstrukcija Gradskog stadiona u Subotici. Radi se potpuno nova travnata površina sa podlogom, kao i nova atletska staza.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Vesna Manojlović i Dragana Živojnović 

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]