Ovo je Srbija

U Topličkom kraju u toku su poslednje pripreme za početak velikog posla - berbe šljiva sorte stenlej, najzastupljenije u ovom delu Srbije.

Voćari strahuju da li će, gotovo rekordan rod, imati ko da preuzme i otkupi i po kojoj ceni. U prethodnih nekoliko godina izgrađen je veliki broj sušara i hladnjača, pa se očekuje i rekordna prerada. Prilog priprema Nebojša Đorđević.

Sve više mladih napušta sela u Jablaničkom okrugu. Kako bi podstakla da ostanu na imanjima, Nemačka je pripremila 25 plastenika za dvadeset petoro mladih koji odluče da se bave poljoprivrednom proizvodnjom. Kakvo je interesovanje, iz priloga Svetlane Panić Conić.

Pre deset godina pronađena su dva brata koja su dvadeset godina ekspolatisana u ropskom radu u pograničnom selu u Makedoniji. Gde su danas, da li su se oporavili od traume koju su doživeli,izvestiće Danijela Manić Stojilković.

Iz Valjeva, prilog koleginice Slađane Vasiljević o davalaštvu krvi u tom gradu - tri meseca od primene novog zakona o transfuzionoj medicini.

Šta će se tokom vikenda događati u Svrljigu na tradicionalnoj manifestaciji Belmužijada, reći će Lidija Georgijev, a šta će biti na programu festivala u Vrnjačkoj Banji, iz priloga Snežane Špice i Danice Mirić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednice emisije: Gordana Petrović i Vesna Manojlović 

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 


 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]