Ovo je Srbija

Nakon nevremena koje je prošle nedelje pogodilo Žagibicu, još se otklanjaju posledice nepogode. Komisije završavaju popis štete. Izveštava Aleksandra Marković.

Kragujevačko Javno stambeno preduzeće, prvo u Srbiji, omogućilo je potrošačima da dugove za komunalne usluge plaćaju, putem reprograma, na deset godina. Više u priči Nevenke Đelić. U Nišu proveravamo kakvu su efekti reprograma dugova za toplotnu energiju.

Porodica Đorđević iz Leskovca pre sedam godina kupila je deo napuštenog vojnog areodroma u Bojniku i na dvadeset hektara podigla najsavremenije plantaže krušaka, jabuka i šljiva. Do sada su uložili 700.000 evra. Izveštava Danijela Kocić.

Kako su, zbog ljubavi prema Guči, Pribojci postali Dragačevci - o tome govori priča iz kraljevačkog dopisništva. Naime, jedna pribojska porodica sa osam decenija dugom tradicijom bavljenja ugostiteljstvom, obnovila je staru kuću u Guči i napravila konačište.

U toku su arheološka istraživanja na lokalitetu Vrelo Šarkamen kod Negotina podignutom početkom četvrtog veka. Utvrđenje je izgradio tetrarh Maksimin Daja, sestrić cara Galerija koji je podigao Feliks Romulijanu kod Zaječara. Priču je zabeležila Slavica Đorđević iz zaječarskog dopisništva.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Gordana Petrović

Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]