Kulturni dnevnik

Povodom 60 godina od osnivanja, RTS priprema film o bombardovanju zgrade televizije 1999. godine. Tim povodom gost Kulturnog dnevnika je dramski pisac Predrag Perišić autor scenarija za film "Zašto?".

Izložba koju je već videla publika u Novom Sadu i Somboru, otvorena je u galeriji Stare kapetanije. Samostalna izložba Marte Marković naslovljena "Susret", predstavlja zagrljene ljudske figure tačnije trenutak sastanka ili rastanka dve osobe.

Završen je koncertni serijal bivših i sadašnjih studenata muzičkog koledža Berkli. Zamisao koncerata naslovljenih "Tamo i ovde" je predstavljanje i muzičara i njihove autorske muzike. Završen je i festival ulične umetnosti nazvan Optička iluzija, koji je u Požarevcu tokom proteklog vikenda okupio vizuelne i grafiti umetnike, muraliste, ulične svirače i dizajnere.

Pozorišni program Internacionalnog Nišvil džez festivala održava se drugi put ove godine, od 3. do 12. avgusta. O osam takmičarskih predstava izvedenim od 3. do 6. avgusta, za Reč kritike govori Ana Tasić.

U Francuskim Alpima nedavno je održan džez festival kojem je prisustvovalo 4 hiljade ljudi. Slikari najavljuju napuštanje Monmartra zbog nedostatka prostora za rad. Umetničku ulicu zaposele su bašte pariskih bistroa.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija... Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Dragana Pantić
Realizator: Marija Sredojević
Montažer: Branislav Bane Popović

broj komentara 0 pošalji komentar