Ovo je Srbija

Počinje muzički deo festivala Nišvil koji će trajati do nedelje, 12. avgusta. O muzičkoj koncepciji, izvođačima i iznenađenjima, izveštava Lidija Georgijev. Podizanjem zastave, u Guči će početi Sabor trubača. Kako se ta varošica pripremila da dočeka učesnike i goste, iz priloga Slađane Miletić.

Godinu dana nakon smrti Fejata Sejdića , koji je deset puta trijumfovao u Guči, njegov unuk Nebojša - dvostruki pobednik u Guči, nastupiće na Nišvilu. Da li je ovo definitivni muzički zaokret ili samo predstavljanje mogućnosti orkestra, iz priloga Danijele Kocić.

U Resavkom okrugu i ove godine početnici u malom i srednjem biznisu mogu računati na podsticajna sredstva. Kako da dođu do njih, ko može da konkuriše i za koji iznos, reći će nam Vesna Kezović Miljković i njen gost.

Zahvaljujući međudržavnoj saradnji, počela je rekonstrukcija rimokatoličkog internata u Zrenjaninu. O značaju te ustanove, u prilogu Branislava Prokića.

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]