Kulturni dnevnik

U Topoli od 1. do 7. septembra biće održan 5. Festival duodrame. Gost Kulturnog dnevnika je selektor Festivala Željko Jovanović.

U Prizrenu u Atrijumu crkve Svetog Spasa održan je Treći Međunarodni festival srednjovekovne muzike "Medimus". Tokom tri dana srednjovekovno muzičko nasleđe predstavili su ansambli iz Srbije, Nemačke, Slovenije i Mađarske.

U Kladovu u okviru 5. "Kazan Kulta" održana je stručna konferencija "Očuvanje nematerijalnog i prirodnog nasleđa Dunava" uz učešće stručnjaka iz zemlje i inostranstva, na kojoj se predstavio i RTS, svojim filmom "Putevi rimskih imperatora - U klisuri legionara" autora Svetlane Ilić i reditelja Ivane Stivens, kao i knjigom grupe autora "Tvrđave na Dunavu".

Počeli su Filmski susreti u Nišu. 53. Festival glumačkih ostvarenja otvoren je filmom "Južni vetar" Miloša Avramovića.

Počeo je 13. Međunarodni novosadski književni festival. Ove godine u fokusu festivala je  španska poeziju. Do 30. avgusta  publika će na više lokacija i u netipičnim gradskim prostorima moći da sluša poeziju koju će kazivati brojni gosti iz zemlje i sveta.

Pet radova japanske umetnice Fudžiko Nakaje izloženo je u parku u Bostonu. Posebnost ovih skulptura leži u materijalu od koga su napravljene. Naime, ova 85-godišnja umetnica svoje radove vaja od - magle.

Urednik: Vojka Pajkić Đorđević
Realizator: Sanja Redžić
Montažer: Branislav Bane Popović

broj komentara 0 pošalji komentar
Kulturni dnevnik Kulturni dnevnik

Autor:
RTS

Svake večeri od ponedeljka do petka, na Prvom programu RTS-a, posle Dnevnika u 23. Obilje informacija, izveštaji, i analiza kritičara. [ detaljnije ]