Ovo je Srbija

Aerodrom u Vršcu poseduje savremenu navigacijsku opremu DVOR koja pilotima omogućava sletanje u uslovima smanjene vidljivosti. Vršački aerodrom ovu opremu dobio je prvi u Srbiji. Dnevno u Vršcu 15 aviona napravi više od 200 operacija, u kojima za jedna dan učestvuje 50 budućih pilota koji vežbaju sa instruktorima.

Kako su vremenske prilike uticale na rod jabuka u Južnom Banatu, na koji način su ih tretirali, kad počinje berba i kome će ih prodati?

Kako se u Vranju i Prokuplju škole pripremaju za početak školske godine?

U okviru projekta iz oblasti društvene odgovornosti "Mamino mesto za dojenje" kompanija Keprom - distributer proizvoda za bebe i decu - postaviće u Kragujevcu prvu klupu za dojenje. Cilj projekta je podrška dojenju kao najboljem i najzdravijem načinu ishrane beba i podizanje svesti o dojenju na javnom mestu.

Kroz StartIT centar u Šapcu od marta kada je otvoren prošlo je oko 2.000 zainteresovanih za brojne radionice. Najmlađi počinju sa učenjem engleskog jezika preko aplikacija, a odrasli dobijaju i znanja i pomoć u IT sektoru, od programiranja do umrežavanja i saradnje u tehnološkom preduzetništvu. Radionice i predavanja besplatni a centar je otvoren 24 sata.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Gordana Petrović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]