Ovo je Srbija

Jedna od najfrekventnijih saobraćajnica na ulasku u Aleksandrovac trebalo bi da dobije novu signalizaciju, a najavljene su i strože kontrole učesnika u saobraćaju jer su česte saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom. Izveštava Dragoslav Gogić.

Nakon letošnjeg nevremena, u selu Golobok kod Smederevske Palanke, urušila se zgrada lokalne osnovne škole koju pohađa oko sto pedeset đaka. Da li će šteta biti sanirana do početka nove školske godine, proverava Biljana Jović.

Na tradicionalnoj Roštiljijadi u Leskovcu biće predstavljen projekat srpsko-bugarske prekogranične saradnje o certifikaciji jela nacionalne kuhinje. Srđan Conić iz leskovačkog dopisništva proverava koji srpski specijaliteti, i pod kojim uslovima, mogu dobiti međunarodne certifikate.

U Loznici odnedavno radi firma u kojoj su zaposlene samo žene. Ideja vlasnice bila je da pruži šansu nezaposlenim ženama ili onima koje su ostale bez posla. Sa njima je bila Slavica Džinović.

Na kraju letnjeg raspusta, Đački parlamentarci Prve kragujevačke gimnazije, uz podršku lokalne samouprave, organizovali su "Sportske dane". Tokom pet dana, najmlađi Kragujevčani su učestvovali u javnim treninzima, sportskim turnirima i drugim sportskim aktivnostima. Izveštava Bojana Delibašić.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Dane Ilić i Gordana Petrović

Voditeljka: Zorana Koršoš Nikolić

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija@rts.rs 

 

broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]