Kulturni dnevnik

Filmski susreti koji se 53. put održavaju u Nišu zatvaraju se večeras dodelom nagrada. Posle svečanosti biće prikazana pilot epizoda televizijske serije "Koreni" u produkciji naše kuće i dva dokumentarna filma.

Simfonijski orkestar i Hor RTS-a, pod dirigentskom palicom maestra Bojana Suđića, izvešće večeras na stadionu "Tašmajdan" scensku kantatu "Karmina Burana" Karla Orfa, u okviru manifestacije "Noć muzike".

U Kraljevu večeras počinje Međunarodni kraljevski filmski festival kratkometražnog filma. Do 3. septembra, kada se festival završava, biće prikazana 72 filma autora iz zemlje i sveta.

Izložba "Vukosava Vuka Velimirović - Prva srpska vajarka", biće otvorena večeras u Maloj galeriji Umetničkog paviljona "Cvijeta Zuzorić".

U češkom gradu Strakonice održan je 23. Međunarodni festival gajdi. Festival ima dugu tradiciju, održava se svake druge godine, od 1967. godine.

Gost Kulturnog dnevnika je operski pevač Nikola Mijailović.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu, posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija. Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju se svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednica: Marija Miljević Rajšić
Montaža: Branislav Popović
Realizator: Maja Mandić

broj komentara 0 pošalji komentar