Oko specijal: Milorad Dodik

O izborima u BiH, Kosovu i odnosima sa Rusijom i Amerikom

Kampanja za opšte izbore u Bosni i Hercegovini počinje 7. septembra. Ključna politička utakmica u sva tri naroda vodiće se za člana predsedništva. Posebno će da bude zanimljiva ta utakmica u Republici Srpskoj, između ostalog i zbog toga što se za funkciju u Sarajevu kandiduje čovek koji je proteklih 12 godina na vlasti iskoristio za dokazivanje da je Bosna i Hercegovina nemoguća država i da Sarajevo nije glavni grad svih građana BIH. Milorad Dodik.

Osim o izborima sa predsednikom Republike Srpske govorićemo i o tome šta mu znači kada Emir Kusturica u Veneciji izjavi da od političara veruje samo njemu i Putinu, o odnosima sa Rusijom i predstojećoj poseti Sergeja Lavrova Banjaluci ali i nadama koje polaže u bivše i sadašnje saradnike američkog predsednika Donalda Trampa.

Tema razgovora sa Miloradom Dodikom je naravno i Kosovo, aktuelno pitanje razgraničenja odnosno korekcije granica. Koji je njegov stav po tom pitanju? Da li je slučajno što mu je nemački Dojče Vele pre manje od godinu dana ponudio flomaster da crta nove granice na Balkanu i da li je slučajno što je tada nacrtao Srbiju sa Republikom Srpskom i severom Kosova?

Emisiju vodi: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar
Oko Oko

Autor:
Gorislav Papić, Vesna Damjanić, Stevan Kostić, Dragana Ignjić

Svakog radnog dana u 18:25 - najaktuelnije političke, spoljnopolitičke, ekonomske i društvene teme. Najzanimljivije priče o kulturi, najatraktivnije reportaže. [ detaljnije ]