Ovo je Srbija

Dokle se stiglo sa izgradnjom kružnog toka na ulasku u Jagodinu, kojom će grad uštedeti oko dva miliona dinara godišnje koliko košta održavanje semafora? Grad Užice, uz podršku Puteva Srbije i učešće građana, od početka godine do sada, za izgradnju nove i rekonstrukciju postojeće infrastrukture, uložio je oko 300 miliona dinara.

Iako se teritorijalno nalazi u Sremu, fruškogorsko selo Vizić administrativno pripada opštini Bačka Palanka. Meštani, među kojima je i petnaestak đaka, do Bačke Palanke svakodnevno stižu preko državne granice. Kada bi im carinici stavljali pečat u pasoš kad god pređu granicu, morali bi da ga menjaju svaka dva meseca.

U Viminacijum su stigli istraživači načina života rimskog limesa iz 50 država - više od 800 eksperata za antiku sa svih kontinenata.

U Vrnjačkoj Banji se održava javni čas vežbanja pod sloganom "Pokretom do zdravlja". Cilj je obaranje rekorda po broju vežbača, a čas će voditi fizioterapeuti i profesori fizičkog vaspitanja. U Šapcu će u u subotu - obarati Ginisov rekord u sklekovima.

Priče iz Srbije dostupne su na digitalnoj platformi RTS Planeta 

Pratite nas na Jutjub kanalu Fejsbuku

Urednici emisije: Vesna Manojlović i Dane Ilić
Voditeljka: Dragana Anastasijević

Odgovorna urednica Redakcije Dopisništva: Gordana Jakovljević

ovo_je_srbija 
broj komentara 0 pošalji komentar
Ovo je Srbija Ovo je Srbija

Autor:
RTS

Sveobuhvatna slika svakodnevice u Srbiji, iz gradova i najudaljenijih mesta, o budućnosti kojoj stremimo i prošlosti koja nas uči, kroz reportaže i direktna uključenja sa terena. [ detaljnije ]