Solistički koncert Raše Pavlovića - 50 godina umetničkog rada

Solistički koncert Raše Pavlovića.

Raša Pavlović, pevač narodnih pesama, ove godine slavi pet decenija umetničkog rada. Rođen u Obrvi kod Kraljeva, kao student došao je u Beograd gde su njegov talenat zapazili muzičari Radio Beograda. Od tada do danas snimio je preko 100 pesama za Zvučni arhiv Radija.

Prvu ploču snimio je za PGP RTS u saradnji sa kompozitorom Bucom Jovanovićem, a kasnije je sarađivao i sa kompozitorima Miodragom Todorovićem Krnjevcem, Vitomirom Životićem, Novicom Negovanovićem, Draganom Aleksandrićem i drugim.

Najpoznatije pesme u njegovom izvođenju su „Stanite dani, stanite noći", „Svud me diraj, al' u srce nemoj", „Zašto mi se vinogradi suše", „Sad pati, ako, ako" , kao i mnogobrojne interpretacije izvornih pesama. Raša Pavlović ostao je veran šumadijskom melosu, pa će i ovaj koncert obilovati pesmama iz tog kraja.

Uz Narodni orkestar Radio-televizije Srbije pod upravom Vlade Panovića, ovu proslavu će uveličati pevači narodne muzike: Merima Njegomir, Dragica Radosavljević Cakana, Novica Negovanović, Jelena Spirić, Hame Nalić i Aleksandar Tirnanić.

broj komentara 0 pošalji komentar