Kulturni dnevnik

Gošća je Tijana Čolak Antić, v.d. direktorka Etnografskog muzeja povodom predstojećeg dana ove institucije.

Počeo je 55. Beogradski međunarodni susreti pisaca. Ova manifestacija do 24. septembra okuplja 38 pisaca iz 24 zemlje.

Na 52. BITEF-u je u Narodnom pozorištu izvedena instalacija "Večna Rusija" pozorišne kritičarke Marine Davidove. Prostori Narodnog pozorišta pretvoreni su u veliki lavirint prostorija koje vode kroz različite periode političke i kulturne istorije Rusije.

U Kragujevcu je u Narodnom muzeju otvorena izložba "Ko je Malvina Hofman: Srbiji je potrebna pomoć" - o poznatom plakatu, posvećena najpoznatijoj američkoj vajarki 20. veka i njenim aktivnostima za pomoć Srbiji u Velikom ratu.

Galerija Polet i Udruženje "Deca iz vode" organizovali su veče posvećeno Milanu Mladenoviću i Margiti Stefanović, preminulim članovima kultne jugoslovenske grupe Ekatarina velika.

Povodom 25 godina rada u Pedagoškom muzeju je otvorena izložba umetnički povezanih knjiga Aleksandra Ćeklića na kojoj su 32 rada nastala u poslednjoj deceniji.

Jedno od najvećih dela savremenog slikarstva "Portret umetnika" Dejvida Hoknia aukcijska kuća Kristi procenjuje na više od 80 miliona dolara. Na aukciji u Njujorku zakazanoj u novembru slika britanskog umetnika će tako postati najskuplje delo živog autora ikada prodato na jednoj aukciji.

Svake večeri, od ponedeljka do petka, na Prvom programu,  posle Dnevnika u 23, emituje se Kulturni dnevnik. Emisija je presek najznačajnijih vesti iz umetnosti, kulture, ali i pop-kulture, dizajna, novih tehnologija...

Novinari, dopisnici, saradnici RTS-a javljaju je svakodnevno sa mesta najvažnijih i najzanimljivijih događaja. Kulturni dnevnik reafirmiše profesiju kritičara. Gosti Kulturnog dnevnika su vodeće ličnosti iz sveta kulture i umetnosti.

Urednik: Olivera Milošević
Realizator: Maja Mandić
Montažer: Tijana Todorović

 

broj komentara 0 pošalji komentar