Stranac u Srbiji: Anatolij Tolja Ćeremnih

U dokumentarnim emisijama „Stranac u Srbiji" autorka Ranka Jakšić predstavlja strane državljane koji žive i rade u Srbiji i bavi se razlozima njihovog dolaska i ostanka u Srbiji.

Poslednjih godina je sve više onih koji dolaze zbog posla u Srbiju, dok su stranci, koji ovde žive već dugi niz godina, došli zbog ljubavi, osnovali porodice i ostali tu da žive. Koliko im ova zemlja i ljudi daju šansu da se ostvare u poslu i okruženju, koliko je teško prihvatiti naše navike, običaje, navići se na naš mentalitet, šta vole najviše a šta im smeta u Srbiji, otvoreno govore strani državljani u ovim emisijama.

Anatolij Tolja Ćeremnih je Rus iz Sankt Peterburga. Ima 21 godinu. Prvi put je došao u Srbiju da bi posetio prijatelja sa kim je bio u kontaktu preko interneta. Obišao je celu Vojvodinu i Srbiju. Oduševljen prirodom planinskih predela u okolini Kraljeva, nagovorio je oca da mu pomogne da kupi kuću u selu Bresnik. Danas tu živi, daleko od magistralnog puta, sam vodi domaćinstvo, gaji stoku i ima ideje i poslovne planove da vrati život u selima, kao što je nekada bilo.

Autor i urednik: Ranka Jakšić

Snimatelj: Vladimir Marković

Montažer: Milica Živković

Ton majstor: Dragan Ušendić

broj komentara 0 pošalji komentar