Kulturni dnevnik

Gošća Kultrunog dnevnika je Marina Davidova, pozorišna kritičarka, istoričarka i producentkinja, autorka predstave "Večna Rusija" koju je berlinsko pozorište Hau, izvodi na ovogodišnjem BITEF-u.

Počeli su 55. Beogradski međunarodni susreti pisaca. Jedna od najznačajnijih književnih manifestacija, okupila je trideset osam pisaca iz dvadeset četiri zemlje kao i domaćih književnika i pisaca iz rasejanja.

Povodom Dana etnografskog muzeja, otvorena je izložba pod nazivom "To smo mi - narodna zanimanja u Srbiji".

Gošća Festivala novog stvaralaštva pod nazivom "Njena zemlja" je Ratka Denemarkova, najprevođenija češka književnica, autorka romana "Novac za Hitlera".

U Zrenjaninu je počeo 9. Festival stripa "Stripolis", posvećen popularicaziji devete umetnosti.

U kragujevačkom Muzeju 21. oktobar otvorena je izložba "Če u Kragujevcu".

U okviru pratećeg programa 52. BITEF-a, predstavljen je televizijski serijal pod nazivom "Teatronika" autorke Olivere Milošević, koji će premijerno biti emitovan na programu Radio-televizije Srbije.

U Dom omladine održan je koncert niške grupe Eyot.

U glavnom programu 52. BITEF-a beogradskoj publici su premijerno predstavljene produkcije "NO43 Prljavština" teatra "No99" iz Estonije i "Gorki - Alternativa za Nemačku?" teatra "Maksim Gorki" iz Nemačke. Reč krtike Ana Tasić.

Mestašce Kanterberi na jugoistoku Engleske, kolevka je hrišćanstva u Velikoj Britaniji. Po njemu titulu nosi i prvi čovek zajednice Anglikanskih crkava - nadbiskup Kanterebirijski. No, da li sedište duhovnosti uspeva da zadrži taj status u zemlji u kojoj 39 odsto stanovništva ne veruje u Boga.

Urednik Lidija Božić
Montažer Miloš Ačanski
Realizator Sanja Redžić

broj komentara 0 pošalji komentar