Oko magazin: Namiguvanje, leskovački Stokton i Meloun

Kao što je Juta džez nekoliko puta dolazila do finala NBA lige, tako je i Zdravlje Leskovac dolazilo do finala Kupa tadašnje Jugoslavije. A pik end rol u Leskovcu perfektno su igrali Miljan Pavković i Slobodan Mitić

Juta je nekada imala Džona Stoktona i Karla Melouna - jedan od najboljih tandema u istoriji NBA lige. Leskovac je nekada imao Miljana Pavkovića i Slobodana Mitića jedan od najboljih tandema u istoriji JUBA lige. I kao što je Juta džez nekoliko puta dolazila do finala NBA lige, tako je i Zdravlje Leskovac dolazilo do finala Kupa tadašnje Jugoslavije. A pik end rol se u Leskovcu zvao - namiguvanje. Pogledajte priču o Miljanu i Žući, o zlatnom dobu leskovačkog sporta, o jednom vremenu kada se odlična košarka igrala i van Beograda.

Specijalni rezervat prirode "Gornje Podunavlje" nalazi se na krajnjem severozapadu Srbije, na granici tj tromeđi sa Mađarskom i Hrvatskom. Oni koji tamo žive, oni koji su ga posetili, oni koji su fotografisali tamošnju prirodu nemaju dilemu - to je najlepši deo Dunava na celom njegovom toku. Da li je sve u prirodnim lepotama ili ima nešto i u tamošnjim gurmanlucima?

Urednik emisije: Gorislav Papić

broj komentara 0 pošalji komentar