Magazin Srbije na vezi

Lideri u arheologiji, književnosti, muzici...

Na svim turističkim mapama sveta, "Viminacijum" je postao nezaobilazno mesto za posetu. Arheološki muzej na otvorenom, "Viminacijum", nedavno je u Pragu na"Limes" kongresu, dobio specijalno priznanje kao model, kako bi trebalo da izgledaju svi drugi arheološki
parkovi. Prognoze svetskih arheologa, su da ćemo za narednih 20 - 30 godina biti glavni i najveći centar svetske arheologije. Gost emisije dr Miomir Korać, rukovodilac Arheološkog centra "Viminacijum" i direktor Arheološkog instituta u Beogradu.

55 beogradski Međunarodni susreti pisaca, okupili su 38 književnika iz 24 zemlje, domaće pisce i pisce iz rasejanja, ove godine, kada "Udruženje književnika Srbije" slavi 113 godina postojanja. Očuvanje srpskog jezika i pisma, jedan je od zadataka ovog udruženja, a gost
emisije, pesnik Ranko Đinović, sa Kosova i Metohije, jedan od učesnika ove značajne manifestacije.

U direktnom uključenju iz Pariza, dopisnik ove emisije Vladan Jočić, izvestiće nas o događajima i gostima iz Srbije, koje će ove nedelje, parižani ugostiti.

"Metamorfoze kroz poetsku fantastiku", naziv je izložbe akademskog slikara i profesora slikarstva, Nenada Stankovića, koja je ovih dana održana u Kući Kralja Petra u Beogradu. Deo slika sa te izložbe biće predstavljen i u našem studiju.

U muzičkom delu nastupiće, akapela, devojke iz radionice "Bistrik" Bilje Krstić. O koncertima, festivalima, muzičkim radionicama i novim spotovima, govoriće Bilja Krstić, kako o onima održanim tokom leta u Bugarskoj, Solunu... tako i o onima koje će se uskoro održati. Novi spot "Jano mori" videćemo na kraju emisije.

Urednik i voditelj Suzana Gvozdenović Puzović

Muzički urednik Branka Lolić

Reditelj Dragica Gačić

broj komentara 0 pošalji komentar